RRB NTPC QUESTION PAPER WITH ANSWER KEY 11 JAN 2021 – 1st, 2nd Shift Based on memory

0
256

RRB NTPC QUESTION PAPER WITH ANSWER KEY 11 JAN 2021 – 1st, 2nd Shift Based on memory

Railway Recruitment Board (RRB) is conducting the online exam to recruit 35,208 vacancies for the post of  Non-Technical Popular Category (NTPC) from 28 December to 13 January 2021. As per the RRB Notice, “The 1st Stage CBT will be held in multiple phases in order to ensure adherence to all the Covid-19 guidelines for the large number of eligible candidates (approx. 1.25 crores). Accordingly the first phase of the Exam is scheduled for 23 lakh candidates approx. to be held from 28.12.2020 to 13.01.2021 in various cities all over the country. The remaining eligible candidates will be scheduled in subsequent phases and will be intimated accordingly.

Exam Name Exam Date
RRB NTPC 2019 (CEN 01/2019) December 28, 2020 to March 2021

Phase-1: December 28, 2020 to January 13, 2021

Phase-2: January 16 to 30, 2021

 

RRB NTPC Exam Notice is available on the official websites of RRBs including RRB Ahmedabad, RRB Ajmer, RRB Allahabad,RRB Bangalore,RRB Bhubhaneshwar,RRB Bilaspur,RRB Chandigarh,RRB Chennai,RRB Gorakhpur,RRB Guwahati,RRB Jammu – Srinagar,RRB Kolkata,RRB Bhopal,RRB Malda,RRB Mumbai,RRB Muzaffarpur, RRB Patna,RRB Ranchi,RRB Secunderabad,RRB Thiruvanathapuram, RRB Siliguri.

 

1: Where is the Ranakpur Temple?

Ans : Rajasthan

2: Who is the father of Indian Cinema?

Ans : Dadasaheb Phalke

3: Where is the Sanchi Stupa located?

Ans : Bhopal, Madhya Pradesh

4: What is the size of floppy?

Ans : There are 3 sizes – 8 inches which are of 100 MB, 5.25 inches are of 1.44 MB and 3.5 inches are of 1.2 MB.

5: When did the first round table conference start?

Ans : 12 January 1930

6: Who is the CEO of Apple?

Ans : Tim Cook

7: What is the full form of SLR?

Ans : Statutory Liquidity Ratio

8: What is secreted in the Liver of humans?

Ans : Bile Juice

9: Ban-ki-Moon is related to which country?

Ans : South Korean

10: Who is the PM of Nepal?

Ans : K. P. Sharma Oli

11: Which woman won the US Open in 2020?

Ans : Naomi Osaka

12: When is computer literacy day?

Ans : 2 December

13: What is the full form of EPROM?

Ans : erasable programmable read-only memory

14: Where does the calculation on the computer take place?

Ans : The arithmetic/logic unit (ALU)

15: Who is the CM of Rajasthan?

Ans : Ashok Gehlot

16: Who is the PM of Singapore?

Ans : Lee Hsien Loong

17: When was the name of the State bank changed from the Imperial bank of India?

Ans : July 1955

18: National Highway 2 connect which 2 places?

Ans : Delhi and Kolkata

19: Who won the Nobel Peace Prize 2020?

Ans : World Food Programme

20: What is the study of Fungi called?

Ans : mycology

21: Which garden is or the memorial of Indira Gandhi?

Ans : Tulip Garden

22: Where is Kamakhya Temple?

Ans : Assam

23: Ranthambore Tiger Reserve is located in?

Ans : Rajasthan

24: Which is the first satellite of India?

Ans : Aryabhata spacecraft

25: Who wrote Shakuntala?

Ans : Kalidasa

26: What is the full form of PPF?

Ans : Public Provident Fund

27: What is the capital of Croatia?

Ans : Zagreb

28: The rocket launcher “Pinaka” is developed by whom?

Ans : Defence Research and Development Organisation (DRDO)

29: Who discovered the cells?

Ans : Robert Hook

30: What is the full form of NGO?

Ans : Non Government Organisation

31: Kaziranga National Park is located where?

Ans : Assam

32: When was the 2nd battle of Panipat fought?

Ans : 5 Nov 1556

33: How many Ramsar sites are there in India?

Ans : 42 sites

 

 

 

Tags:

rrb ntpc answer key 2021,rrb ntpc answer key 2019,rrb ntpc answer key 29 december,rrb ntpc answer key 2016,rrb ntpc answer key 28 dec 2020,rrb ntpc answer key 28 december,rrb ntpc answer key 30 december,rrb ntpc answer key qmaths,rrb ntpc answer key 2020,rrb ntpc answer key download,rrb ntpc answer key aglasem,rrb ntpc answer key pdf download,rrb ntpc answer key 2017,rrb ntpc answer key 2018,rrb ntpc answer key official,rrb ntpc previous year papers with answer key – download pdf,rrb ntpc second stage exam answer key,rrb ntpc je answer key,rrb ntpc mock test answer key,ntpc answer sheet,ntpc answer key,ntpc answer key 2019,ntpc answer key 2018,ntpc answer question,rrb ntpc answer key pdf download 2020,rrb ntpc paramedical answer key 2019,rrb ntpc previous year answer key pdf,rrb ntpc 2016 question paper with answer key,rrb ntpc question paper with answer key,rrb ntpc today answer key,rrb ntpc answer key 28 december 2020,rrb ntpc answer key 7 jan 2021,